Søndagskupongen uke 48

Søndagskupongen henter alle åtte kampene fra den 30. og siste serierunden i Eliteserien og to kamper fra henholdsvis Premier League og Primera División. I Eliteserien kjemper seks lag om å unngå nedrykk, der Sarpsborg 08, Strømsgodset, Lillestrøm og Tromsø, på kvalikplass, ligger på 29 poeng, mens Mjøndalen og Ranheim ligger under streken med 27 poeng og der målforskjellen kan bli avgjørende. I toppen står kampen om 2. og 3. plassen og kvalifisering til Europa League neste sesong. Bodø/Glimt på 2. plass har 54 poeng og er allerede er klare for kvalifisering uansett resultat mens Odd på 3. plass og 52 poeng klarer seg med ett poeng. Rosenborg på 4. plass og 52 poeng må ha tre poeng og samtidig er dem avhengig av at Odd ikke tar poeng for å få medalje. Det er vinter i Norge og det er stor forskjell på hva lagene har å spille for så de sikre hentes fra oppgjørene i Premier League der Leicester City vinner hjemme over Everton og Manchester United vinner hjemme over Aston Villa.

Leicester City ligger på 2. plass, åtte poeng bak Liverpool, med 9-2-2 og 31-8 i målforskjell med fem seirer på rad etter tapet på bortebane for nettopp Liverpool. På hjemmebane er statistikken 5-1-0 og 14-3 i målforskjell med fem seirer på rad etter uavgjort mot Wolverhampton Wanderers i serieåpningen. Everton ligger på 16. plass, 15 poeng bak vertene, med 4-2-7 og 13-20 i målforskjell med tap i siste kamp etter seier, uavgjort, tap og seier. På bortebane er statistikken 1-1-4 og 5-10 i målforskjell med seier over Southampton (19) i siste kamp etter fire tap på rad. Leicester City har sluppet inn færrest mål på hjemmebane av alle lagene så langt denne sesongen. SIKKER H.

Søndag 1. desember kl. 17:30 U-tips 96
1 Leicester City—Everton ENG Premier League H H
2 Manchester United—Aston Villa ENG Premier League H H
3 Brann—Viking NOR Eliteserien U HUB
4 Haugesund—Odd NOR Eliteserien H HU
5 Kristiansund BK—Strømsgodset NOR Eliteserien H H
6 Lillestrøm—Sarpsborg 08 NOR Eliteserien H H
7 Mjøndalen—Vålerenga NOR Eliteserien H HB
8 Molde—Bodø/Glimt NOR Eliteserien H HU
9 Rosenborg—Ranheim NOR Eliteserien H H
10 Tromsø—Stabæk NOR Eliteserien H H
11 Getafe—Levante SPA Primera División H HB
12 Atletico Madrid—Barcelona SPA Primera División B HB

Manchester United ligger på 9. plass med 4-5-4 og 19-15 i målforskjell med uavgjort i siste kamp etter seier, tap, seier og uavgjort. På hjemmebane er statistikken 3-2-1 og 11-5 i målforskjell med seier i siste kamp etter to uavgjorte på rad, seier og tap. Aston Villa ligger på 15. plass, tre poeng bak vertene, med 4-2-7 og 19-20 i målforskjell med seier i siste kamp etter tre tap på rad og to seirer på rad. På bortebane er statistikken 1-0-5 og 9-13 i målforskjell med to tap på rad etter seier og laget har den dårligste bortestatistikken av alle lagene så langt denne sesongen. SIKKER H.

Skriv ut