Søndagskupongen uke 47

Søndagskupongen henter åtte kamper fra den viktige, for flere av lagene, 30. og siste serierunden i Eliteserien, en kamp fra Premier League, en kamp fra dansk Superliga, en kamp fra tysk Bundesliga og en kamp fra italiensk Serie A.

I toppen i Eliteserien får Molde på 2. plass besøk av Sarpsborg 08 på 3. plass og Molde klarer seg med uavgjort for å sikre seg sølvmedaljen mens Sarpsborg 08 må vinne for å sikre seg sølvmedaljen. Strømsgodset på 4. plass kan sikre seg bronsemedaljen med seier borte over Aalesund hvis Sarpsborg 08 spiller uavgjort mot Molde. Strømsgodset kan også sikre seg bronsemedaljen med uavgjort hvis Sarpsborg 08 skulle tape for Molde. I bunnen ligger Sogndal under streken med 33-46 i målforskjell og samme poengsum som Aalesund på kvalifiseringsplass som har 34-47 i målforskjell. Hvis to eller flere lag ender med samme poengsum, blir målforskjellen (antall scorede mål minus antall sluppet inn) tellende, deretter antall scorede mål, og til slutt lagenes innbyrdes resultater og der er det fordel Sogndal som har vunnet begge oppgjørene mot Aalesund denne sesongen. Skulle Aalesund vinne hjemme over Strømsgodset trenger Sogndal å vinne hjemme over Vålerenga og score ett mål mer enn hva Aalesund scorer samtidig som dem ikke kan slippe inn flere enn ett mål mer enn Aalesund for å ta kvalifiseringsplassen. Skulle begge oppgjørene ende uavgjort må oppgjøret til Sogndal ende med flere scorede mål enn oppgjøret til Aalesund for at Sogndal skal ta kvalifiseringsplassen. Sogndal kan også ta kvalifiseringsplassen med tap hvis Aalesund taper med for eksempel 0-2 og Sogndal taper med 1-3. Tror det blir Sogndal som sikrer seg kvalifiseringsplassen og at Aalesund må spille i OBOS-ligaen neste sesong.

De sikre hentes fra Eliteserien der Haugesund vinner hjemme over Kristiansund BK og Molde sikrer seg 2. plassen i årets Eliteserie med seier hjemme over Sarpsborg 08.

Haugesund ligger på 8. plass med 11-6-12 og 33-36 i målforskjell med fire tap på rad, der tre av dem har vært for topp 5 lag. På hjemmebane er statistikken 6-5-3 og 19-15 i målforskjell med to tap på rad etter to seirer på rad. Kristiansund BK ligger på 10. plass, to poeng bak vertene, med 9-10-10 og 41-44 i målforskjell med to seirer og to uavgjorte på de fire siste. På bortebane er statistikken 3-3-8 og 16-25 i målforskjell med to seirer og to uavgjorte på de fire siste. Tror gjestene er fornøyde med å ha berget Eliteserieplassen i sin første sesong og at vertene avslutter sesongen med seier. SIKKER H.

Søndag 26. november 17:00 U-tips 96
1 Brann—Tromsø NOR Eliteserien U HU
2 Haugesund—Kristiansund BK NOR Eliteserien H H
3 Molde—Sarpsborg 08 NOR Eliteserien H H
4 Odd—Rosenborg NOR Eliteserien H HUB
5 Sandefjord Fotball—Lillestrøm NOR Eliteserien U HU
6 Sogndal—Vålerenga NOR Eliteserien H H
7 Viking—Stabæk NOR Eliteserien B HB
8 Aalesund—Strømsgodset NOR Eliteserien B B
9 Huddersfield Town—Manchester City ENG Premier League B HB
10 Silkeborg—Brøndby DAN Superligaen U UB
11 1. FC Köln—Hertha Berlin TYS Bundesliga H H
12 Lazio—Fiorentina ITA Serie A H H

Molde har 16-5-8 og 48-33 i målforskjell med seier i siste kamp. På hjemmebane er statistikken 9-1-4 og 24-12 i målforskjell med tap i siste kamp etter fem seirer på rad. Sarpsborg 08 ligger tre poeng bak vertene med 13-11-5 og 48-34 i målforskjell med seier i siste kamp. På bortebane er statistikken 4-6-4 og 16-21 i målforskjell med to tap og to uavgjorte på de fire siste. Tror vertene avslutter sesongen med seier. SIKKER H.

Skriv ut