Søndagskupongen uke 46

Søndagskupongen henter åtte kamper fra den viktige, for flere av lagene, 29. serierunden i Eliteserien, en kamp fra Premier League, en kamp fra fransk Ligue 1, en kamp fra tysk Bundesliga og en kamp fra spansk Primera División.

I toppen i Eliteserien ble Rosenborg seriemester forrige runde, tross tapet på bortebane for Aalesund (14), da Molde på 2. plass tapte på hjemmebane for Kristiansund BK (11) og det skiller åtte poeng mellom lagene. På 3. plass ligger Sarpsborg 08, tre poeng bak Molde, som hadde muligheten til å gå forbi Molde med seier over allerede nedrykksklare Viking (16) på bortebane men Viking tok alle tre poengene. Strømsgodset ligger på 4. plass, med samme poengsum som Sarpsborg 08, mens Brann ligger ett poeng bak. I bunnen er som nevnt Viking allerede klar for OBOS-ligaen mens det er fem lag som kjemper om å unngå direkte nedrykk og kvalifiseringsplassen. Sogndal på 15. plass (-13 mål) har ett poeng opp til Aalesund (-12 mål) som igjen har fem poeng opp til Tromsø (- 9 mål), Lillestrøm (- 4 mål) og Kristiansund BK (-4 mål), men både Sogndal og Aalesund skal ut i bortekamper mens Tromsø, Lillestrøm og Kristiansund BK har hjemmekamper og det blir vel Sogndal og Aalesund som vil måtte kjempe om å unngå direkte nedrykk.

De sikre hentes fra Eliteserien der Kristiansund BK sikrer seg plass i Eliteserien neste år med seier hjemme over Sandefjord Fotball og Rosenborg tar sin første hjemmeseier etter to uavgjorte på rad på hjemmebane med seier over Viking.

Kristiansund BK ligger på 11. plass med 8-10-10 og 38-42 i målforskjell med seier på bortebane over Molde (2) i siste kamp etter to uavgjorte på rad. På hjemmebane er statistikken 5-7-2 og 22-17 i målforskjell med uavgjort mot Odd (7) i siste kamp etter tapet for Viking (16) og der det første tapet kom i den første serierunden for Molde (2). Sandefjord Fotball ligger på 10. plass, to poeng foran vertene og på sikker plass, med 11-3-14 og 35-45 i målforskjell med seier på hjemmebane over Vålerenga (9) i siste kamp etter tre tap på rad. På bortebane er statistikken 3-1-10 og 13-32 i målforskjell med fire tap på rad og laget har sluppet inn flest mål av alle lagene på bortebane denne sesongen. Gjestene har ingenting annet enn æren å spille for og vertene sikrer seg plass i Eliteserien neste år med seier. SIKKER H.

Søndag 19. november 17:00 U-tips 96
1 Kristiansund BK—Sandefjord Fotball NOR Eliteserien H H
2 Lillestrøm—Molde NOR Eliteserien H HUB
3 Rosenborg—Viking NOR Eliteserien H H
4 Sarpsborg 08—Aalesund NOR Eliteserien H HU
5 Stabæk—Sogndal NOR Eliteserien U HU
6 Strømsgodset—Brann NOR Eliteserien H H
7 Tromsø—Haugesund NOR Eliteserien H H
8 Vålerenga—Odd NOR Eliteserien H H
9 Watford—West Ham United ENG Premier League H HB
10 Lyon—Montpellier FRA Ligue 1 H H
11 Werder Bremen—Hannover 96 TYS Bundesliga B HB
12 Las Palmas—Levante SPA Primera División H HB

Rosenborg ble seriemester forrige runde tross tapet på bortebane for Aalesund (14) og statistikken er 11-7-4 og 55-19 i målforskjell med en av hver på de tre siste. På hjemmebane er statistikken 8-4-2 og 28-10 i målforskjell med to uavgjorte på rad etter seieren over Vålerenga (9). Viking er klare for OBOS-ligaen, 37 poeng bak vertene, med 5-6-17 og 31-55 i målforskjell med seier på hjemmebane over Sarpsborg 08 (3) i siste kamp etter to tap på rad. På bortebane er statistikken 2-3-6 og 13-27 i målforskjell med tap for Tromsø (13) i siste kamp etter seieren over Kristiansund BK (11). Det blir feiring av seriegullet på Lerkendal etter denne kampen som ender med seier til Rosenborg. SIKKER H.

Skriv ut